Nepgras of synthetisch gras zie je steeds meer

author
2 minutes, 34 seconds Read

Synthetisch gras voor woon- en buitenruimten wordt steeds meer gebruikt in projecten omwille van zijn praktisch nut en veelzijdigheid. Of het nu gaat om tuinen, huisdieren, kinderen of sportterrein, de voordelen van kunstgras worden steeds duidelijker.

Dankzij zijn duurzaamheid en weerstand tegen klimaatveranderingen, zijn kostenefficiëntie en nog veel meer, heeft synthetisch gras een steeds grotere plaats op de markt veroverd. Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met de belangrijkste voordelen van kunstgras in verschillende situaties. Kijk hier eens naar!

Synthetisch gras: 6 redenen om in dit product te investeren!
Synthetisch gras is een materiaal dat wordt gebruikt om natuurlijk gras na te bootsen. Hieronder hebben we 6 voordelen ten opzichte van natuurgras verzameld.

 1. Uitstekende kosten-batenverhouding
  Kunstgras heeft een uitstekende kosten-batenverhouding omdat het niet alleen snel en gemakkelijk te installeren is, maar ook een zeer duurzaam product is.

Dit betekent dat je zich geen zorgen hoeft te maken over herbeplanting zoals het geval is met natuurgras wanneer het weer te sterk is om de structuur te beschadigen of vanwege de broosheid van conventioneel gras dat de neiging heeft na verloop van tijd te verslijten en kleur te verliezen.

 1. Synthetisch gras praktisch
  Hebt je er ooit aan gedacht een gazon te hebben dat je niet hoeft te maaien of te besproeien en waar je zich geen zorgen hoeft te maken over meststoffen of periodiek onderhoud? Met kunstgras kan het allemaal!

Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras is dat het geen regelmatig onderhoud vereist zoals natuurlijk gras dat wel doet. Dit bespaart tijd en geld en helpt de natuur omdat er geen water nodig is.

Het oppervlak hoeft alleen regelmatig met water te worden gewassen. Dankzij zijn grote duurzaamheid is hij bestand tegen intensief gebruik, zoals voetbalwedstrijden, zonder dat hij verslechtert.

 1. Afvoersysteem
  Synthetisch gras heeft een zeer efficiënt drainagesysteem om ophoping van water te voorkomen. Dit betekent dat je zich geen zorgen hoeft te maken over het verwijderen van plassen na een regenbui. Het heeft ook de mogelijkheid om elke vloeistof of vloeistof op het oppervlak onmiddellijk snel af te voeren.
 2. Esthetisch aantrekkelijk
  Een ander groot voordeel van kunstmatige gazons is dat ze, in tegenstelling tot natuurlijke gazons, een esthetische uniformiteit vertonen. Met een intens groene kleur zal het uiterlijk van de plaats waar het gazon komt veel aantrekkelijker en opvallender zijn.
 3. Groen gras voor een lange tijd
  Een synthetisch gras kan zijn oorspronkelijke eigenschappen tot ongeveer 5 jaar behouden, afhankelijk van het gebruik dat je ervan maakt. In het geval van gazons die weinig worden gebruikt, kan deze tijd veel langer zijn.
 4. Duurzaamheid en comfort
  Synthetisch gras is ideaal voor sport vanwege zijn consistentie en zachtheid in vergelijking met conventioneel gras. Een dergelijk oppervlak helpt bij het verminderen van blessures bij atleten in alle sporten.

Het heeft ook een geringe ecologische impact en is gemakkelijk aan te passen aan de bodemomstandigheden. Synthetisch gras vereist geen gebruik van meststoffen.

Conclusie
Synthetisch gras wordt bijna overal ten zeerste aanbevolen omdat het de best mogelijke voordelen biedt. Kunstgras kan buiten worden gebruikt zoals in voetbalvelden, golfbanen, atletiekbaan, en nog veel meer; het kan ook binnen worden gebruikt zoals in winkels, sportscholen, evenementen, en nog veel mee

Similar Posts