Kunstgras zelf leggen is niet moeilijk

author
1 minute, 53 seconds Read

Je hebt je keus gemaakt? Het wordt kunstgras? En je bespaart op de kosten en wilt het kunstgras zelf leggen? Dat gaat je vast en zeker lukken. Kunstgras zelf leggen is helemaal niet moeilijk. Kijk even een van je vrienden aardig aan of vraagt of de buurman zin heeft in een middagje samen werken in de tuin en je kunstgras ligt. Zeker met het volgende stappenplan, dan is kunstgras zelf leggen helemaal een fluitje van een cent.

 1. Verwijder het oude gras
  Haal eerst al het oude gras eruit. Gebruik hiervoor een schep en een kruiwagen. Is het gras er allemaal uit, dan graaf je de ondergrond uit. Dit doe je ongeveer 10 tot 15 centimeter diep. Voer vervolgens het zwarte zand af of verspreid het ergens in je tuin.
 2. Wit zand plaatsen en goed walsen of aantrillen
  Is de ondergrond voldoende egaal, dan kun je het witte zandbedje plaatsen. Zorg voor een laag van ongeveer 3 tot 5 centimeter. Je kunt hierbij het beste bestratingszand of stratenmakerszand gebruiken. Je watert het zandbed goed in en je gebruikt een wals of trilstamper om het zand compact te leggen. Het is echt wel van belang dat je het zandbed goed uitvlakt. Het kunstgras vormt zich namelijk naar de ondergrond en je wilt natuurlijk wel een vlak en egaal tapijtje in je tuin.
 3. Drukverdeeldoek uitrollen en goed straktrekken
  Leg het drukverdeeldoek op het bedje van zand. Je kunt dit op de hoeken eventueel vastmaken met kunstgrashaken. Zo voorkom je dat er wortels of onkruid door het doek komen. Ook weet je op deze manier zeker dat er geen deuken in je kunstgras komen als er veel op gelopen of gespeeld wordt. Trek het doek goed strak.
 4. Leg het kunstgras
  Rol het kunstgras uit en trek mogelijke plooien even goed recht. Je moet hierbij goed letten op de vleug. Dat is de richting waarin de grassprieten staan. Is het nodig om meerdere stukken aan elkaar vast te lijmen of naast elkaar te leggen, dan wil je natuurlijk wel dat de vleug van alle rollen in precies dezelfde richting ligt.
 5. Het kunstgras ligt al
  Is het karweitje klaar, dan zul je verbaasd zijn dat het zo snel ging en dat het zo’n eenvoudig werk was. Wil je buurman volgende week ook zelf kunstgras leggen, dan sta jij paraat om te helpen!

Similar Posts