Kunstgras op het balkon

author
2 minutes, 4 seconds Read

De meeste mensen vinden het heerlijk om een ‘buiten’ te hebben. Niet voor niets zijn woningen met een ‘buiten’ een stuk populairder dan woningen zonder. In de grote Nederlandse steden is zo’n buiten dan vaak een balkon in plaats van een tuin. Daarom is het niet zo vreemd dat er een heleboel informatie en tips te vinden zijn over het gezellig maken van zo’n balkon.

Eén van de dingen die vaak voorbij komt, is de keuze voor de grondbekleding. Van oorsprong werd vaak gekozen voor traditionele balkonvloeren zoals tegels, beton of hout, maar we zien steeds vaker de optie kunstgras voorbij komen. Gezien de harde ondergrond van een balkon, is natuurlijk gras een beetje lastig, reden waarom mensen die behoefte hebben aan groen kiezen voor kunstgras.

Het hebben van kunstgras op het balkon heeft een paar grote voordelen. Ten eerste geeft het een lekker ‘natuurlijke’ look, wat doet denken aan een tuin. Veel mensen vinden dat heerlijk ontspannend ogen. Bovendien houden sommige mensen van het voelen van de grassprieten onder hun blote voeten.

Ten tweede is kunstgras een duurzame vloerbedekking voor je balkon. Kunstgras gaat langer mee dan traditionele balkonvloeren., en is bestand tegen zwaar voetverkeer. Kunstgras ziet er na verloop van tijd nog goed uit.

Ten derde is kunstgras op het balkon een veilige optie voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Het is zacht en dempend, waardoor de kans op letsel bij een val wordt verminderd.

Ten vierde is het kostenbesparend, wat ook een belangrijke factor voor veel mensen is. Het kan duur zijn in de initiële installatie, maar bespaart op lange termijn tijd en geld in onderhoud. Dat is gelijk ook een voordeel van kunstgras ten opzichte van natuurlijk gras. Bij kunstgras hoef je namelijk niet te maaien, te bemesten of water te geven. Ideaal dus.

Daarbij kan je de kleur zelf kiezen. Wil je lichtgroen? Of liever wat donkerder? Geen probleem, kunstgras is er in alle soorten en maten!

Kunstgras kan op verschillende manieren op het balkon worden toegepast. Je kan ervoor kiezen het volledige balkon met kunstgras te bedekken, of om alleen bepaalde stukken te bedekken. Ook kiezen sommige mensen er voor de wanden met gras te bedekken. Zo is er voor ieder wat wils.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het aanleggen van kunstgras op je balkon, laat je dan van tevoren goed informeren over de voor- en nadelen van kunstgras op deze specifieke locatie en over welk voorbereidend werk je moet verrichten op het balkon

Similar Posts