Een zwembad en kunstgras: een prima combinatie!

author
2 minutes, 16 seconds Read

Wat is er mooier dan af en toe even lekker in je eigen zwembad in de tuin een frisse duik te nemen? Niet veel waarschijnlijk. Zeker op benauwde, hete zomerdagen is lekker dobberen in je eigen zwembad het heerlijkste wat er is. Een mooie combinatie die je kunt overwegen, is een zwembad en kunstgras gebruiken. Kunstgrasmatten zijn steeds populairder aan het worden en, dat is het goede nieuws: het combineren van een zwembad en kunstgras is prima mogelijk. Kunstgras heeft namelijk veel interessante kenmerken, zoals een enorm sterke structuur, waardoor je er gerust een zwembad, een tuintafel of een loungebank op kan zetten. Maar welke voordelen heeft de combinatie zwembad en kunstgras allemaal te bieden? En wat maakt kunstgras zo ideaal om in je tuin te gebruiken?

Jouw zwembad kun je tijdens ieder seizoen buiten laten staan

Zoals we net al beklemtoonden is een van de grote plussen van het gebruik van een zwembad en kunstgras, dat je jouw hottub, bubbelbad of grote zwembad het hele jaar door buiten kunt laten staan. Natuurlijk moet je je zwembad wel goed afdekken bij regen en slecht weer. Maar of het nu vriest, buiten bloedheet is of als er sprake is van andere weersomstandigheden: jouw kunstgrasmat blijft mooi en strak ogen, ondanks dat er een zwembad op staat met een flink gewicht.

Hoe zit het met het chloor uit je zwembad en kunstgras?

Chloor is in pure substantie niet goed voor kunstgras. Daarom moet je je hoofd er goed bijhouden als je chloor in het zwembadwater doet. Gelukkig is chloor in verdunde vorm niet schadelijk voor het materiaal van je kunstgrasgazon. Dus je kunt prima baden en lekker spetteren als je in de tuin in je zwembad zit. Het kunstgras trekt zich niets van de spetters aan en blijft er strak groen uitzien!

Op het gebied van tuinonderhoud ga je enorm profiteren met kunstgras

Een zwembad en kunstgras kunnen, zoals we zagen, een prima combinatie genoemd worden. Maar dat is nog niet het enige voordeel van kunstgras in je tuin aanleggen. Kunstgras heeft consumenten nog veel meer moois te bieden! Een van de grootste meerwaardes van namaakgras is namelijk dat je veel tijd en geld gaat besparen op het onderhoud van je gazon. Kunstgrasmatten hebben namelijk bijna geen onderhoud nodig en blijven toch mooi, gedurende het hele seizoen. Besproeien, bemesten, verticuteren en het bijknippen van de randen van je gazon zijn tuinwerkzaamheden waar je met de keuze voor kunstgras voortaan van af bent!

Je grasmat gaat lekker lang mee

Fijn aan de een kunstgrasmat laten leggen, of zelf leggen, is dat je met kunstgras de garantie hebt op een gazon dat lang mooi blijft. Moderne kunstgrasmatten hebben namelijk een levensduur die al snel 25 jaar bedraagt. Een prima investering dus!

Similar Posts