Gekleurd kunstgras op je balkon: de voordelen & mogelijkheden

Heb je thuis de luxe dat je de beschikking hebt over een woning met een balkon? Overweeg dan gekleurd kunstgras op balkon te plaatsen. Er is een trend zichtbaar, waarbij een toenemend aantal mensen met een balkon kiest voor gekleurd kunstgras op balkon. Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo aantrekkelijk aan gekleurd kunstgras op je balkon? In dit artikel richten we ons op de voordelen en de mogelijkheden van gekleurd kunstgras op balkons.

De grootste voordelen van gekleurd kunstgras op balkon

Het plaatsen van kunstgras op je balkon, in de door jou gewenste kleuren, heeft meerdere pluspunten te bieden. In de eerste plaats is het gekleurd kunstgras op balkon plaatsen ideaal om je balkon op te fleuren in de door jou gewenste kleur of kleuren. Kunstgras is tegenwoordig verkrijgbaar in maar liefst 12 kleuren, waardoor er genoeg te kiezen valt en je je balkon een visuele opknapbeurt kan geven. Een tweede voordeel van gekleurd kunstgras gebruiken om je balkon mee op te sieren, is de lange levensduur van dit materiaal. Kunstgrasmatten zijn erg sterk en geschikt om meubels en zware spullen op te zetten. Gemiddeld gaan deze grasmatten tot wel 25 jaar mee. In de derde plaats heeft gekleurd kunstgras op balkon geen onderhoud nodig, zoals bij natuurlijk gras wel het geval is. Na het leggen van gekleurd kunstgras hoef je het gras niet meer te sproeien, bemesten of maaien. Je bent de komende decennia dus klaar en kunt lang gaan genieten van je gekleurde balkongrasmat! Fijn aan het gebruiken van kunstgras in kleur op je balkon, is ten vierde ook dat dit type namaakgras ideaal is voor mensen die last hebben van allergieën, zoals hooikoorts of pollenallergieën. In de vijfde plaats kun je kunstgras op je balkon gerust het hele jaar door laten liggen. Het materiaal is goed bestand tegen diverse weersomstandigheden, zoals kou, regen of hitte, en blijft in een uitstekende staat. Fijn is daarbij dat je een gekleurde kunstgrasmat eenvoudig kunt schoonmaken, waarbij de vezels van de mat lekker zacht en soepel blijven. En, last but not least: door het grote aanbod aan gekleurd kunstgras kun je rekenen op aantrekkelijke prijzen.

Enkele mogelijkheden die gekleurd kunstgras op je balkon te bieden heeft

Wie besluit om gekleurd kunstgras op het balkon te gebruiken, of op het tuinterras, heeft genoeg keuzemogelijkheden. Qua kleuren is alles mogelijk: van wit lichtgrijs en zwart tot natuurlijk groen, rood of blauw. Er is dus voor elk wat wils te vinden! Ook kan kunstgras goed in winkels gebruikt worden. Qua vezellengte zijn er ook de nodige opties, waarbij een lengte van 2,5 cm als meest ideaal wordt gezien. Wil je graag meer weten over alle mogelijkheden? Bekijk dan ons ruime aanbod aan kleuren en soorten kunstgras. Neem bij vragen gerust contact op met onze klantenservice!

Kunstgras zelf leggen is niet moeilijk

Je hebt je keus gemaakt? Het wordt kunstgras? En je bespaart op de kosten en wilt het kunstgras zelf leggen? Dat gaat je vast en zeker lukken. Kunstgras zelf leggen is helemaal niet moeilijk. Kijk even een van je vrienden aardig aan of vraagt of de buurman zin heeft in een middagje samen werken in de tuin en je kunstgras ligt. Zeker met het volgende stappenplan, dan is kunstgras zelf leggen helemaal een fluitje van een cent.

 1. Verwijder het oude gras
  Haal eerst al het oude gras eruit. Gebruik hiervoor een schep en een kruiwagen. Is het gras er allemaal uit, dan graaf je de ondergrond uit. Dit doe je ongeveer 10 tot 15 centimeter diep. Voer vervolgens het zwarte zand af of verspreid het ergens in je tuin.
 2. Wit zand plaatsen en goed walsen of aantrillen
  Is de ondergrond voldoende egaal, dan kun je het witte zandbedje plaatsen. Zorg voor een laag van ongeveer 3 tot 5 centimeter. Je kunt hierbij het beste bestratingszand of stratenmakerszand gebruiken. Je watert het zandbed goed in en je gebruikt een wals of trilstamper om het zand compact te leggen. Het is echt wel van belang dat je het zandbed goed uitvlakt. Het kunstgras vormt zich namelijk naar de ondergrond en je wilt natuurlijk wel een vlak en egaal tapijtje in je tuin.
 3. Drukverdeeldoek uitrollen en goed straktrekken
  Leg het onderdoek op het bedje van zand. Je kunt dit op de hoeken eventueel vastmaken met kunstgrashaken. Zo voorkom je dat er wortels of onkruid door het doek komen. Ook weet je op deze manier zeker dat er geen deuken in je kunstgras komen als er veel op gelopen of gespeeld wordt. Trek het doek goed strak.
 4. Leg het kunstgras
  Rol het kunstgras uit en trek mogelijke plooien even goed recht. Je moet hierbij goed letten op de vleug. Dat is de richting waarin de grassprieten staan. Is het nodig om meerdere stukken aan elkaar vast te lijmen of naast elkaar te leggen, dan wil je natuurlijk wel dat de vleug van alle rollen in precies dezelfde richting ligt.
 5. Het kunstgras ligt al
  Is het karweitje klaar, dan zul je verbaasd zijn dat het zo snel ging en dat het zo’n eenvoudig werk was. Wil je buurman volgende week ook zelf kunstgras leggen, dan sta jij paraat om te helpen!

Nepgras of synthetisch gras zie je steeds meer

Synthetisch gras voor woon- en buitenruimten wordt steeds meer gebruikt in projecten omwille van zijn praktisch nut en veelzijdigheid. Of het nu gaat om tuinen, huisdieren, kinderen of sportterrein, de voordelen van kunstgras worden steeds duidelijker.

Dankzij zijn duurzaamheid en weerstand tegen klimaatveranderingen, zijn kostenefficiëntie en nog veel meer, heeft synthetisch gras een steeds grotere plaats op de markt veroverd. Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met de belangrijkste voordelen van kunstgras in verschillende situaties. Kijk hier eens naar!

Synthetisch gras: 6 redenen om in dit product te investeren!
Synthetisch gras is een materiaal dat wordt gebruikt om natuurlijk gras na te bootsen. Hieronder hebben we 6 voordelen ten opzichte van natuurgras verzameld.

 1. Uitstekende kosten-batenverhouding
  Kunstgras heeft een uitstekende kosten-batenverhouding omdat het niet alleen snel en gemakkelijk te installeren is, maar ook een zeer duurzaam product is.

Dit betekent dat je zich geen zorgen hoeft te maken over herbeplanting zoals het geval is met natuurgras wanneer het weer te sterk is om de structuur te beschadigen of vanwege de broosheid van conventioneel gras dat de neiging heeft na verloop van tijd te verslijten en kleur te verliezen.

 1. Synthetisch gras praktisch
  Hebt je er ooit aan gedacht een gazon te hebben dat je niet hoeft te maaien of te besproeien en waar je zich geen zorgen hoeft te maken over meststoffen of periodiek onderhoud? Met kunstgras kan het allemaal!

Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras is dat het geen regelmatig onderhoud vereist zoals natuurlijk gras dat wel doet. Dit bespaart tijd en geld en helpt de natuur omdat er geen water nodig is.

Het oppervlak hoeft alleen regelmatig met water te worden gewassen. Dankzij zijn grote duurzaamheid is hij bestand tegen intensief gebruik, zoals voetbalwedstrijden, zonder dat hij verslechtert.

 1. Afvoersysteem
  Synthetisch gras heeft een zeer efficiënt drainagesysteem om ophoping van water te voorkomen. Dit betekent dat je zich geen zorgen hoeft te maken over het verwijderen van plassen na een regenbui. Het heeft ook de mogelijkheid om elke vloeistof of vloeistof op het oppervlak onmiddellijk snel af te voeren.
 2. Esthetisch aantrekkelijk
  Een ander groot voordeel van kunstmatige gazons is dat ze, in tegenstelling tot natuurlijke gazons, een esthetische uniformiteit vertonen. Met een intens groene kleur zal het uiterlijk van de plaats waar het gazon komt veel aantrekkelijker en opvallender zijn.
 3. Groen gras voor een lange tijd
  Een synthetisch gras kan zijn oorspronkelijke eigenschappen tot ongeveer 5 jaar behouden, afhankelijk van het gebruik dat je ervan maakt. In het geval van gazons die weinig worden gebruikt, kan deze tijd veel langer zijn.
 4. Duurzaamheid en comfort
  Synthetisch gras is ideaal voor sport vanwege zijn consistentie en zachtheid in vergelijking met conventioneel gras. Een dergelijk oppervlak helpt bij het verminderen van blessures bij atleten in alle sporten.

Het heeft ook een geringe ecologische impact en is gemakkelijk aan te passen aan de bodemomstandigheden. Synthetisch gras vereist geen gebruik van meststoffen.

Conclusie
Synthetisch gras wordt bijna overal ten zeerste aanbevolen omdat het de best mogelijke voordelen biedt. Kunstgras kan buiten worden gebruikt zoals in voetbalvelden, golfbanen, atletiekbaan, en nog veel meer; het kan ook binnen worden gebruikt zoals in winkels, sportscholen, evenementen, en nog veel mee

Een zwembad en kunstgras: een prima combinatie!

Wat is er mooier dan af en toe even lekker in je eigen zwembad in de tuin een frisse duik te nemen? Niet veel waarschijnlijk. Zeker op benauwde, hete zomerdagen is lekker dobberen in je eigen zwembad het heerlijkste wat er is. Een mooie combinatie die je kunt overwegen, is een zwembad en kunstgras gebruiken. Kunstgrasmatten zijn steeds populairder aan het worden en, dat is het goede nieuws: het combineren van een zwembad en kunstgras is prima mogelijk. Kunstgras heeft namelijk veel interessante kenmerken, zoals een enorm sterke structuur, waardoor je er gerust een zwembad, een tuintafel of een loungebank op kan zetten. Maar welke voordelen heeft de combinatie zwembad en kunstgras allemaal te bieden? En wat maakt kunstgras zo ideaal om in je tuin te gebruiken?

Jouw zwembad kun je tijdens ieder seizoen buiten laten staan

Zoals we net al beklemtoonden is een van de grote plussen van het gebruik van een zwembad en kunstgras, dat je jouw hottub, bubbelbad of grote zwembad het hele jaar door buiten kunt laten staan. Natuurlijk moet je je zwembad wel goed afdekken bij regen en slecht weer. Maar of het nu vriest, buiten bloedheet is of als er sprake is van andere weersomstandigheden: jouw kunstgrasmat blijft mooi en strak ogen, ondanks dat er een zwembad op staat met een flink gewicht.

Hoe zit het met het chloor uit je zwembad en kunstgras?

Chloor is in pure substantie niet goed voor kunstgras. Daarom moet je je hoofd er goed bijhouden als je chloor in het zwembadwater doet. Gelukkig is chloor in verdunde vorm niet schadelijk voor het materiaal van je kunstgrasgazon. Dus je kunt prima baden en lekker spetteren als je in de tuin in je zwembad zit. Het kunstgras trekt zich niets van de spetters aan en blijft er strak groen uitzien!

Op het gebied van tuinonderhoud ga je enorm profiteren met kunstgras

Een zwembad en kunstgras kunnen, zoals we zagen, een prima combinatie genoemd worden. Maar dat is nog niet het enige voordeel van kunstgras in je tuin aanleggen. Kunstgras heeft consumenten nog veel meer moois te bieden! Een van de grootste meerwaardes van namaakgras is namelijk dat je veel tijd en geld gaat besparen op het onderhoud van je gazon. Kunstgrasmatten hebben namelijk bijna geen onderhoud nodig en blijven toch mooi, gedurende het hele seizoen. Besproeien, bemesten, verticuteren en het bijknippen van de randen van je gazon zijn tuinwerkzaamheden waar je met de keuze voor kunstgras voortaan van af bent!

Je grasmat gaat lekker lang mee

Fijn aan de een kunstgrasmat laten leggen, of zelf leggen, is dat je met kunstgras de garantie hebt op een gazon dat lang mooi blijft. Moderne kunstgrasmatten hebben namelijk een levensduur die al snel 25 jaar bedraagt. Een prima investering dus!

Aliquam ut tortor sed erat tempor egestas eget non augue.

Aliquam ut tortor sed erat tempor egestas eget non augue. Suspendisse ultrices lacus ac risus molestie, vel tincidunt sapien scelerisque. Fusce id ipsum odio. Aliquam maximus purus ipsum, ac cursus velit ultricies a. Etiam posuere scelerisque tortor, et luctus libero laoreet a. Donec porttitor ex id augue facilisis, non tincidunt diam commodo. Suspendisse malesuada felis quis ante hendrerit, sed vehicula dui molestie. Sed in lacus eros. Ut et purus viverra, pretium nisl ultricies, bibendum metus. Nullam nec sagittis dui. Maecenas cursus efficitur est, eu consectetur sem bibendum in. Proin sit amet dui eu nisl molestie sollicitudin. Duis ullamcorper fringilla fringilla. Nunc augue ex, mollis nec nibh ac, accumsan consectetur dui. Maecenas ut justo lacus.

Nunc ullamcorper sapien vel nibh aliquam auctor. Mauris vitae sapien mauris. Etiam non mauris justo. Donec quis viverra velit. Vestibulum efficitur, neque pretium semper vestibulum, ipsum dolor lobortis purus, nec dapibus sem augue et ex. Praesent malesuada nulla ligula, at molestie est mollis vitae. Nulla rutrum quam ut sollicitudin semper. Vestibulum feugiat condimentum ligula.

Aliquam ut tortor sed erat tempor egestas eget non augue.

Aliquam ut tortor sed erat tempor egestas eget non augue. Suspendisse ultrices lacus ac risus molestie, vel tincidunt sapien scelerisque. Fusce id ipsum odio. Aliquam maximus purus ipsum, ac cursus velit ultricies a. Etiam posuere scelerisque tortor, et luctus libero laoreet a. Donec porttitor ex id augue facilisis, non tincidunt diam commodo. Suspendisse malesuada felis quis ante hendrerit, sed vehicula dui molestie. Sed in lacus eros. Ut et purus viverra, pretium nisl ultricies, bibendum metus. Nullam nec sagittis dui. Maecenas cursus efficitur est, eu consectetur sem bibendum in. Proin sit amet dui eu nisl molestie sollicitudin. Duis ullamcorper fringilla fringilla. Nunc augue ex, mollis nec nibh ac, accumsan consectetur dui. Maecenas ut justo lacus.

Nunc ullamcorper sapien vel nibh aliquam auctor. Mauris vitae sapien mauris. Etiam non mauris justo. Donec quis viverra velit. Vestibulum efficitur, neque pretium semper vestibulum, ipsum dolor lobortis purus, nec dapibus sem augue et ex. Praesent malesuada nulla ligula, at molestie est mollis vitae. Nulla rutrum quam ut sollicitudin semper. Vestibulum feugiat condimentum ligula.

Aliquam ut tortor sed erat tempor egestas eget non augue.

Aliquam ut tortor sed erat tempor egestas eget non augue. Suspendisse ultrices lacus ac risus molestie, vel tincidunt sapien scelerisque. Fusce id ipsum odio. Aliquam maximus purus ipsum, ac cursus velit ultricies a. Etiam posuere scelerisque tortor, et luctus libero laoreet a. Donec porttitor ex id augue facilisis, non tincidunt diam commodo. Suspendisse malesuada felis quis ante hendrerit, sed vehicula dui molestie. Sed in lacus eros. Ut et purus viverra, pretium nisl ultricies, bibendum metus. Nullam nec sagittis dui. Maecenas cursus efficitur est, eu consectetur sem bibendum in. Proin sit amet dui eu nisl molestie sollicitudin. Duis ullamcorper fringilla fringilla. Nunc augue ex, mollis nec nibh ac, accumsan consectetur dui. Maecenas ut justo lacus.

Nunc ullamcorper sapien vel nibh aliquam auctor. Mauris vitae sapien mauris. Etiam non mauris justo. Donec quis viverra velit. Vestibulum efficitur, neque pretium semper vestibulum, ipsum dolor lobortis purus, nec dapibus sem augue et ex. Praesent malesuada nulla ligula, at molestie est mollis vitae. Nulla rutrum quam ut sollicitudin semper. Vestibulum feugiat condimentum ligula.